Apariții în presă

Cum ar fi ca intr-o zi totul sa se schimbe, iar ceea ce era firesc, poate chiar banal, sa devina un lux pe care nu ti-l mai poti permite? 

Sa nu mai faci drumul obisnuit catre scoala, sa nu mai mergi la cumparaturi cu prietenii, sa nu mai dansezi la ziua cuiva… 

Ar fi greu de inteles, greu de acceptat si greu de descris in cuvinte. Si totusi, am sa incerc sa scriu despre intamplarea care nu mi-a schimbat doar mie viata, ci si pe a celor dragi mie, si care m-a adus astazi aici, in fata voastra. 

Asadar…

Bine v-am gasit!

Eu sunt Ionut, am 19 ani si sunt elev la Colegiul de Industrie alimentara “Elena Doamna” Galati, clasa a-XI-a
A. 

Clipele minunate si lipsite de griji ale copilariei s-au transformat pentru mine intr-un adevarat calvar si intr-o durere sfasietoare. In data de 07.06.2011 am mers impreuna cu colegii de clasa la bazinul de innot “Plaja Dunarii” din Galati. In urma unei sarituri m-am accidentat grav si am ramas imobilizat la pat, fiind diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical complet C4 – C7.

Activitatile scolare, gatitul în bucătarie, fotbalul, micile bucurii de zi cu zi au fost inlocuite cu drumurile catre medici si spitale, cu tratamente si multa suferinta. Parintii au fost inmarmuriti de verdictul medicilor, mai ales atunci cand au fost intrebati (chiar de catre un medic…) daca mai au copii, pentru ca pe mine numai o minune ma mai putea salva. Au trecut zile de chin cu suferinta dincolo de limita suportarii. Fiind un luptator si optimist, atat cat puteam in acele conditii, am reusit – cu greu – sa progresez, ceea ce i-a uimit pe toti.

Dupa accident nu imi simteam deloc picioarele si mainile, nu aveam voie sa misc gatul pentru ca era prins intr-un culer cervical si orice miscare gresita era fatala pentru mine. Vedeam doar tavanul, iar singura “alinare”, in afara de parintii mei care au stat mereu langa mine, era faptul ca nu imi pierdusem si vocea, si puteam gandi.

Sansa mea a fost recuperarea la spitalul din Bucuresti unde am fost transportat cu elicopterul fiind intr-o stare grava, asa cum am descris mai sus, ca am ajuns LA TIMP si am fost ingrijit de medici profesionisti, carora LE MULTUMESC! Dupa 7 luni de zile am reusit sa imi simt picioarele, chiar sa le misc putin, sa ridic bratele si sa trag cu ele greutati. Trebuie sa am rabdare pentru ca fiecare muschi are nevoie de luni intregi sa-si reia activitatea. Am invatat sa am rabdare in cele mai lungi zile si nopti din viata mea, atunci cand nu ma puteam misca deloc. Nu a fost deloc usor sa ma “obisnuiesc” cu faptul ca la acel moment viata mea era tintuita la pat. Inca nu este deloc usor.

Sper sa-mi traiesc adolescenta, sa termin liceul si sa-mi indeplinesc visul de a deveni un bun bucatar. Sper ca intr-o zi voi simti din nou pamantul sub picioare si imi voi ajuta parinti care au nevoie de mine, pentru ca nici ei nu stau bine cu sanatatea. Din punct de vedere financiar parintii nu-si mai permit costurile tratamentelor care sunt foarte scumpe, sau recuperarea care trebuie urmata mult timp de-acum incolo.

Pentru recuperarea deficitului neuro-motor, a membrelor superioare si inferioare imi trebuie o bicicleta electrica TERA VITAL. Oferta pentru cumpararea dispozitivului medical costa 4.650,00 euro, o suma pe care eu nu mi-o permit. Stiu ca este un pret mare pentru aproape oricine, si ca strigatul meu de ajutor depaseste cu mult posibilitatile celor din jurul meu. Dar mai stiu ca putin cu putin se aduna, si astfel cresc si sansele mele de a-mi putea lua aceasta bicicleta.

DACA SUNTETI SALARIAT , cu un simplu formular completat puteti redirectiona 3% din impozitul pe venitul anual care oricum merge catre stat – dar pe mine ma poate ajuta sa merg din nou.

DACA SUNTETI REPREZENTATUL UNEI COMPANII stiti ca in fiecare an trebuie platit impozit la stat pentru venitul intregii firme. Companiile pot redirecţiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila. O sansa reala pentru mine sa-mi pot continua recuperarea!

Va multumesc,

Ionut

Cauți ceva ce nu găsești?

Informații de contact

ASOCIAȚIA UMANITARĂ ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ NOUĂ

Cod de identificare fiscala: 29884207

Cont bancar: RO55RNCB0141126395260001

Banca: BCR S.A Sucursala Galati