Imobilizat într-un scaun cu rotile, isi dedica timpul ajutând semenii. ”Am muncit tot anul, dar s-a meritat”

Un tânăr cu nevoi speciale din Galaţi dovedeşte că, deşi suferind, este capabil să îşi ajute semenii.

În urmă cu 6 ani, un accident i-a schimbat complet viaţa. A rămas imobilizat într-un scaun cu rotile, iar trauma l-a determinat să se dedice oamenilor aflaţi în suferinţă. A înfiinţat o asociaţie şi îi ajută pe copiii cu nevoie speciale. Iar planurile lui de binefacere nu se opresc aici.

Ca să strângă bani pentru copiii cu nevoi speciale, Ionuţ a organizat o expoziţie. Pasionat de obiectele handmade, a făcut mai multe globuri din sticlă, vaze din lut şi tablouri şi le-a expus în holul Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi. Creaţiile nu au avut un preţ stabilit. Fiecare a donat cât a considerat de cuviinţă.

___________________________________________________

Conturi în care puteți dona:

Puteți face donații şi în conturile umanitare deschise la BCR, Sucursala: Bld. Regina Elisabeta nr.5 Sector 3, București:

RO 55 RNCB 0141126395260001 – RON

Titulari: CHIRICUȚA IONUȚ

Florentina Chiricuța 0722.293.376

___________________________________________________

Profesoară: “Sunt superbe. Toate-mi plac.

Ionuț Chircuță: “Toţi bănuţii care se strâng se duc pentru copiii de la ţară, care nu au avut posibilităţi să îşi cumpere poate o ciocolată, poate o hăinuţă. Am muncit foarte mult, tot anul, aproape, dar s-a meritat. Să ştiţi că am un sentiment de satisfacţie.

Ionuţ avea 18 ani când a sărit într-o piscină şi şi-a tasat coloana vertebrală. De atunci, viaţa lui s-a schimbat complet şi nu se mai poate descurca fără scaunul cu rotile. Accidentul, în urma căruia a primit despăgubiri de 3 miliarde din partea primăriei locale care deţinea bazinul respectiv, l-a determinat să îşi schimbe perspectiva asupra vieţii. Plin de compasiune, a înfiinţat mai întâi asociaţia pentru copiii cu nevoi speciale. Apoi, a deschis un program after school pentru elevii din Galaţi.

Ionuț Chircuță: “Sunt o persoană cu nevoi speciale, dar am trecut peste, nu am fost demoralizat că am ajuns într-un scaun rulant şi acum merg în continuare. Mai pictez, fac kineto, atâta tot!

Iniţial, statul român i-a dat o pensie de invaliditate infimă.

Florentina Chircuță, mama lui Ionuț:  “Pensia lui de invaliditate, într-o decizie din 2014, când a terminat 12 clase, de 2 lei. Doi lei.

Ulterior, Ionuţ a primit o indemnizaţie lunară de 518 lei. Îşi doreşte să strângă bani, pentru a inveşti în viitorul copiilor din asociaţia creată de el. Dar visul lui cel mai mare este să găsească un tratament în străinătate, care să îl ajute să poată merge din nou.

Cauți ceva ce nu găsești?

Informații de contact

ASOCIAȚIA UMANITARĂ ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ NOUĂ

Cod de identificare fiscala: 29884207

Cont bancar: RO55RNCB0141126395260001

Banca: BCR S.A Sucursala Galati

Email: